Založ si blog

Juvenilná justícia, Gender a podobné sprostosti. . .

Neprestávam žasnúť nad tým aké ľahké je manipulovať ľuďmi úplnými debilinami a ohlupovať ich senzačnými odhaleniami akože tajných sprisahaní. Voľakedy boli zosobnením temných síl v pozadí slobodomurári, všetko riadiaci spoza opony a rozhodujúci o ekonomike, o štátoch, o vojnách. Isté percento ľudí náchylných veriť konšpiračným teóriam je asi prirodzené, ale s postupným dozrievaním spoločnosti, zvyšovaním vzedelnia ľudí, by človek predpokladal, že popularita konšpiračiek bude ustupovať. V posledných rokoch sme však svedkami presného opaku. Trápni slobodomurári už dnes nikoho nevzrušujú. Svet a Slovensko ohrozujú omnoho strašnejšie skupiny: Ilumináti, New World Order a vesmírni jašteri. Bolo by to na smiech, ale tento pohyb smerom k strate súdnosti, k vytváraniu fiktívnych vnútorných nepriateľov a rozpadu spoločnosti, neveští nič dobré. 

 

Ešte pred rokom som krútil hlavou nad tým, že na slobodomurároch je aspoň štipka pravdy, minimálne existencia ich tajnostkárskych lóží je nesporným faktom. Konšpiračky o Iluminátoch a jašteroch, na druhej strane, sú založené na čírej fantázii, sú to vyslovene bludy. Napriek tomu ľudia v túžbe po poznaní klesli o stupeň nižšie. Akoby si romány Dana Browna zmýlili s literatúrou faktu. Vtedy som netušil, že môže byť ešte horšie.

 

Je to zhruba rok čo registrujem šírenie internetových hoaxov pochádzajúcich z prostredia ruských pravoslávnych fanatikov varujúcich pred juvenilnou justíciou, celosvetovým sprisahaním úradníkov, ktorí masovo odoberajú deti z tradičných rodín a umiestňujú ich do výchovy homosexuálom. Pôvodcom tohto zla má byť OSN a Európska únia. Za najodstrašujúcejší príklad juvenilnej politiky EÚ uvádzajú Nórsko. Nevadí, že Nórsko vôbec nie je členom EÚ a je jednou z krajín s najvyššou kvalitou života, najnižšou mierou korupcie, v ktorej sa mimoriadne dbá na ochranu detí.

 

Kto by sa už zaoberal faktami? Keď ide o deti, stačí postrašiť a ľudia sa automaticky stavajú do obrannej pozície. Kto by nechcel ochrániť deti pred hrozbou?! Nevadi, že hrozba je fiktívna. Deti treba chrániť hlavne pred takými hrozbami, nie pred skutočnými, akými sú domáce násilie či sexuálne zneužívanie v rodinách. To je tabu, o tom sa nesmie hovoriť, a hlavne štát sa do toho nesmie starať. (Viac o téme tu a tu.)

 

A tak ruka v ruke s ťažením proti vymyslenej juvenilnej justícii ide aj boj proti sexuálnej výchove, ktorá v skutočnosti má deti naučiť ako sa majú chrániť pred sexuálnym zneužívaním v rodinách, pred sexuálnym obťažovaním, na koho sa obrátiť o pomoc v prípade potreby, ako sa chrániť proti pohlavne prenosným chorobám a ako si vytvoriť zdravý postoj k vlastnej sexualite. Ultra-konzervatívni aktivisti a lobisti však vymýšľajú tie najbizarnejšie konšpiračky vyslovene založené na klamstvách. OSN a hlavne EÚ vraj idú učiť naše deti masturbovať. Už od škôlky. Čo od škôlky? Už od veku 0 rokov. Veď to je jasne napísané na bilborde. A týmto očividným nezmyslom veria aj inteligentní a aj vysokoškolsky vzdelaní ľudia, dokonca novinári a politici. (Viac tu.)

 

Ďalším strašiakom je ujo Gender, ktorý chodí po svete a chlapcov mení na dievčatá a dievčatá na chlapcov alebo, ešte horšie, vymýšľa im desiatky nových rodov, a mení matky a otcov na rodičov 1 a 2. Tak dosť, čo je veľa to je veľa. Tu už musíme všetci zhíknuť: HÍ…! Nikto z nás rodičov 1 a 2 robiť nebude. Naše tradičné mamy a tatov si ubránime aj keby sme pri tom rozum mali potratiť.

 

Málo kto má čas zaoberať sa problémom do detailov, že tu je síce malá, ale reálna skupina detí, ktoré naozaj nemajú jednoznačné pohlavie či rod, že rodič 1 a 2 sú právnickymi pojmami, ktoré sa používajú už desaťročia podobne ako “zákonný zástupca”. Tu predsa nejde o racionálnu argumentáciu, že? Tu ide o útok na emócie a deti sú najcitlivejším bodom, pri ktorom konáme inštinktívne a až potom rozmýšľame. Ak k rozmýšlaniu vôbec dôjde, pretože dnes už je nato tak málo času. No ľahko zneužiteľné obranné inštinkty zaberú takmer vždy.

 

Podobne ako pri šírení paniky z komunity LGBT. Vraj nás ostatných ohrozujú, šíria svoj životný štýl medzi normálnymi ľuďmi a chcú prerobiť heterákov na gejov a lesby. Chcú mať právo na manželstvo, aby ho zničili. Ako sa bude ľudstvo množiť, keď všetci budeme teplí? Bránme sa. Dajme manželstvo do ústavy, lebo proti fiktívnym hrozbám sa najlepšie bojuje fiktívnou obranou. Nevyriešime tým žiaden z reálnych problémov, ktoré trápia rodiny, ale aspoň máme dobrý pocit, že sme nepriateľa pokorili.

 

Táto umelo vyvolávaná panika sa šíri zo siete konšpiračných internetových stránok, ktoré sa za posledné obdobie vynorili nevedno odkiaľ. Niektoré sú otvorene fundamentalisticky katolícke, iné naoko pôsobia ako seriózny a dôveryhodný zdroj informácií. Ideologicky spriaznené organizácie disponujú nemalým množstvom finančných prostriedok, čo im napríklad umožňuje zamoriť Slovensko  klamlivými bilbordami. Zlé jazyky tvrdia, že za tým všetkým stojí Kremeľ, ktorý financuje skupiny na destabilizáciu a oslabenie krajín EÚ. Takéto tvrdenie dáva zmysel, ale bez dôkazov je tiež iba ďalšou konšpiračnou teóriou.

 

Či už za tým stojí Kremeľ, iní veľkí hráči, alebo iba úprimní náboženski fanatici, vplyv ich aktivít na ľudí  je deštruktívny. Vzbudzujú v nich paranoidný strach, nenávisť voči svojim spoluobčanom, otupujú ich schopnosť racionálne a kriticky myslieť a odvádzajú ich pozornosť od dôležitých tém a problémov k fiktívnym hrozbám.

 

Vždy, keď čakám, že sa spoločnosť po rokoch stagnácie vzchopí, prekvapí ma ešte väčším úpadkom. A tak, hoci aj teraz dúfam, že toto je dno, z ktorého sa odrazí, poučený skúsenosťou očakávam horšie. Len si neviem celkom (a aj sa bojím) predstaviť, kam ešte môžeme klesnúť. Znovu začnú ľudia naháňať a upalovať bosorky? Alebo iba gejov, ako sa to dnes deje v niektorých častiach Afriky? Vrátime sa ku kameňovaniu žien za cudzoložstvo? Kam až chcú zájsť títo fanatickí “ochrancovia tradícií” v šírení nenávisti voči svojim spoluobčanom?

 

Verím, že väčšina ľudí, ktorí naleteli konšpiračkám si takýto vývoj neželá. Mali by však vedieť, že debilizácia spoločnosti konšpiračnými teóriami k podobným výsledkom v konečnom dôsledku smeruje. Nehovorím, občas si aj ja prečítam či pozriem niečo konšpiračné, ako rozprávku pre dospelých, ako príbehy Dana Browna na spestrenie času. Avšak brať ich ako seriózny zdroj poznania je tragické. A to čo sa deje okolo juvenilnej justície, sexuálnej výchovy, komunity LGBT a rodovej identity, už ani nie je obyčajnou konšpiračkou, ale dobre premyslený spôsob šírenia ultra-konzervatívnej ideológie.

 

Ako sa tomu brániť? Zaručený recept nemám. V situácii kedy mnohé médiá manipulujú, tie tradičné aj tie akože alternatívne, odporúčam, v prvom rade, pochybovať o všetkom čo sa kdekoľvek dozviete. Nikdy neviete kto a kedy vás zavádza či klame, alebo si len šlendriansky odflákol novinársku robotu. Pri utváraní si názoru na dianie vo svete by sme sa viac ako na senzačné správy o tajných spolkoch a neuveriteľných hrozbách mali spoliehať na fakty, mali by sme si zvyknúť overovať zdroje a používať kritické myslenie. Je to trochu náročnejšie a menej zábavné, ale prináša to spoľahlivejšie výsledky pri poznávaní sveta a vytváraní spoločnosti, v ktorej sa žije dobre všetkým ľuďom. A o to by nám hádam malo ísť.

 

KORČOK: Izrael je náš partner, za civilné obete v Gaze môže Hamas

06.03.2024

Minulý týždeň som položil Ivanovi Korčokovi otázku o genocíde v Gaze a takto to dopadlo. Nie a nie dotlačiť ho k odsúdeniu izraelských zločinov. Veľa slov o tom ako to všetko začal a za všetko môže Hamas, ako je izraelský cieľ legitímny. Súd sa ešte nevyjadril, že to je genocída. Aj v tejto chvíli Hamas ostreľuje Izrael. Aj v tejto chvíli Hamas hovorí, že chce [...]

Poslušný alebo slobodný Korčok?

21.01.2024

Pred niekoľkými dňami, prezidentský kandidát Ivan Korčok zverejnil video, v ktorom (ne)nápadne prirovnáva Petra Pellegriniho k psovi. Hádže kus dreva a kričí „dones“ a ďalšie povely. Potom hovorí, že „poslúchať má psík, nie prezident. Prezident má konať slobodne, slušne, ale keď treba tak aj rázne… No, len či on koná slobodne a rázne, keď [...]

Prečo mlčíte?

20.01.2024

Prosím vás, vysvetlite mi jednu vec. Kde sú všetci tí humanisti, všetky tie čo hovoria o ľudských právach, o slušnosti? Tie západné hodnoty, o ktorých toľko hovoria? Ja nie som proti tým hodnotám, naopak, podľa mňa sú veľmi dôležité… Hovorím o tých pokrytcoch, ktorí majú plné ústa západných hodnôt, keď treba byť proti Rusku, Číne, Iránu, vždy [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.