Založ si blog

Jon Stewart: Okupácia s humorom

Niekedy zvrátenosť určitých javov vo svete dokáže najlepšie sprostredkovať humor a satira. Jedným z najlepších humoristov v USA, ktorý svoj talent používa k tomuto bohumilému účelu, je Jon Stewart. Aj on si z času na čas berie na mušku izraelskú politiku, najmä premiéra Netanjahua, ako aj spoluúčasť vlády USA na jeho zločinoch.

 

Minulé leto sa posmieval politike Bieleho domu, ktorý na jednej strane formálne presadzoval ukončenie bojov medzi Izraelom a Gazou, pri ktorých izraelské vojsko zmasakrovalo okolo 2200 ľudí, zväčša civilistov, no na druhej strane tá istá vláda USA dodala Izraelu zbrane, ktoré potreboval na pokračovanie zabíjania. Podľa neho sa USA správajú ako keby boli sponzorom izraelskej odvykacej kúry a zároveň jeho drogovým dílerom.

 


 

Počas masakra v Gaze si Stewart zobral na mušku aj izraelské propagandistické varovanie civilistov v Gaze pred bombardovaním ich domov bombardovaním ich domov.

 


 

Aj satirické komentáre Jona Stewarta signalizujú postupný koniec nekritickej podpory Izraela v páchaní jeho zločinov nie len medzi občanmi USA vo všeobecnosti, ale aj v radoch americkej židovskej komunity. K jej úpadky svojou troškou prispieva aj Jon Stewart. Ďakujeme.

 

Súvisiace linky

Pat a Mat izraelskej armády

Netanjahu v ríši Charlieho

Blizkovýchodný gangnam

Databáza zdrojov o Palestíne

 

Michal Šimečka o Gaze: Vykrúcanie a nedodržaný sľub

04.06.2024

Celé sa to začalo v pólke apríla na diskusii Progresívneho Slovenska. Michal Šimečka sa na nej vyhol odpovediam na dve závažné otázky. Tak som hneď po jej skončení za ním zašiel osobne a spýtal sa ho. Výsledok si môžete pozrieť nižššie. YouTube Direkt Jeho vyhýbanie a falošný sľub rozhovoru spôsobil, že som sa iba viac odhodlal nenechať sa odbyť ani oklamať [...]

Kandidáti Smeru o Gaze: Výhovorky a pokrytectvo

03.06.2024

V polovici mája som vyspovedal niekoľko ľudí z kandidátnej listiny PS do eurovolieb. O izraelských zločinoch v Gaze buď nič nevedeli (okrem toho, že je to strašné) alebo verklikovali naučené „bezpečné“ frázy o tom, ako odsudzujú obe strany a veľmi by si želali mier. Pri otázkach o konkrétnych opatreniach, ktoré by dotlačili Izrael k zastaveniu sedem mesiacov [...]

Cifrová Ostrihoňová a Poliačik – vykrúcanie a bezradnosť

02.06.2024

Pokračujeme v spovedaní kandidátstva PS o ich postojoch k sedem mesiacov prebiehajúcim zločinom v Gaze. Kým pani Cifrová Ostrihoňová k tomu nepovedala takmer nič a na väčšinu času zmizla, Martin Poliačik opakoval obohraté floskule o odmietaní extrémov na oboch stranách, o tom, že EÚ spolu s USA musí hovoriť hlasnejšie a povedať za akých podmienok bude pokračovať [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.