Založ si blog

Prečo mlčíte?

Prosím vás, vysvetlite mi jednu vec. Kde sú všetci tí humanisti, všetky tie čo hovoria o ľudských právach, o slušnosti? Tie západné hodnoty, o ktorých toľko hovoria? Ja nie som proti tým hodnotám, naopak, podľa mňa sú veľmi dôležité…

 


Hovorím o tých pokrytcoch, ktorí majú plné ústa západných hodnôt, keď treba byť proti Rusku, Číne, Iránu, vždy keď treba ukázať prstom na zločiny niekoho iného. Ale keď sme to my, kto pácha zločiny, keď my sa spolupodieľame na genocíde v Gaze, a naše štáty to podporujú, náš najúžasnejší a najcivilizovanejší Západ posiela Izraelu bomby, aby nimi zabíjal tisíce palestínskych detí, zrazu ich niet, mlčia, nekritizujú, nekričia.

Práve vtedy, kedy by mali najviac kričať, pretože ľahko sa kritizujú zločiny niekoho iného. Je to najpohodlnejšie, nebolí to, nič ťa to nestojí. Ale keď sú to naši, kto pácha zločiny, je ťažké si to priznať a byť kritický k nim. Ale práve vtedy musíš dokázať, že tie hodnoty myslíš naozaj vážne.

A genocída, to je najbrutálnejší a najohavnejší zločin. Keď ti nevadí genocída, tak ti už nevadí nič, aj tú najnižšiu latku podliezaš. To je koniec rozprávky na ľudské práva, hodnoty a Západ.

Každý rok si takmer rituálne pripomínate poučenie „nikdy viac!“, a je to správne poučenie. Ale teraz keď najviac treba kričať „nikdy viac!“, lebo sa deje genocída, na ktorej sa my spolupodieľame – naše štáty – a dá sa zastaviť, tak mlčíte.

Vysvetlite mi to prosím vás.

Kde ste?

Prečo mlčíte?

KORČOK: Izrael je náš partner, za civilné obete v Gaze môže Hamas

06.03.2024

Minulý týždeň som položil Ivanovi Korčokovi otázku o genocíde v Gaze a takto to dopadlo. Nie a nie dotlačiť ho k odsúdeniu izraelských zločinov. Veľa slov o tom ako to všetko začal a za všetko môže Hamas, ako je izraelský cieľ legitímny. Súd sa ešte nevyjadril, že to je genocída. Aj v tejto chvíli Hamas ostreľuje Izrael. Aj v tejto chvíli Hamas hovorí, že chce [...]

Poslušný alebo slobodný Korčok?

21.01.2024

Pred niekoľkými dňami, prezidentský kandidát Ivan Korčok zverejnil video, v ktorom (ne)nápadne prirovnáva Petra Pellegriniho k psovi. Hádže kus dreva a kričí „dones“ a ďalšie povely. Potom hovorí, že „poslúchať má psík, nie prezident. Prezident má konať slobodne, slušne, ale keď treba tak aj rázne… No, len či on koná slobodne a rázne, keď [...]

Čo majú kotlebovci s Izraelom a Palestínou?

09.06.2021

Keď sa na jeseň roku 2018 prijímalo uznesenie NR SR o antisemitizme obsahujúce problematický text organizácie IHRA chrániaci Izrael pred kritikou, v parlamente proti nemu vystupovali iba kotlebovci. Aj pri iných príležitostiach ich bolo počuť kritizovať izraelskú rasistickú politiku. Čím to je, že sa proti politike Izraela hrubo potláčajúcej ľudské práva Palestínčanov [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?