Založ si blog

KORČOK: Izrael je náš partner, za civilné obete v Gaze môže Hamas

Minulý týždeň som položil Ivanovi Korčokovi otázku o genocíde v Gaze a takto to dopadlo. Nie a nie dotlačiť ho k odsúdeniu izraelských zločinov. Veľa slov o tom ako to všetko začal a za všetko môže Hamas, ako je izraelský cieľ legitímny. Súd sa ešte nevyjadril, že to je genocída. Aj v tejto chvíli Hamas ostreľuje Izrael. Aj v tejto chvíli Hamas hovorí, že chce zničiť Izrael. Že v tejto chvíli Izrael zabíja ľudí v Gaze a hovorí, že vznik palestínskeho štátu nikdy nedovolí a že zničí Gazu, ho netrápi. V deň, keď Izrael zabil okolo 100 hladujúcich ľudí, keď sa snažili dostať k múke z humanitárnej pomoci, radšej brnká na 5 mesiacov starý hoax o odrezaných hlavách.

 


YouTube Direkt

 

Obetí v Gaze mu je ľúto, spôsob vedenia izraelskej „operácie“ je neudržateľný, ale jeho zločiny neodsúdi. Ani ich nenazve zločinmi. Ani neprezradí, pri ako vysokom počte Izraelom zabitých detí to urobí.

Ešte veľa by sa o tom dalo. Pre všetkých, ktorí/é zvažujú Korčoka a naozaj im záleží na ľudských právach, s ktorými sú genocída a vojnové zločiny nezlučiteľné, nech sa páči zoznámte sa s Korčokom a jeho vykrúcačkami a búrlivým aplauzom, ktoré dostali.

Zhodou okolností nasledovala ďalšia otázka o Izraeli od diváčky a jeho vychvaľovanie sa spoluprácou s Izraelom. Po nej sa k téme vyjadril aj Peter Kalmus.

Celkovo aj z ďalších otázok a názorov divákov a ich reakcii som mal chvíľami dojem, že som v sektárskom prostredí…

 

Ešte doplním znenie mojej otázky, možno nie je úplne dobre nepočuť:

 

Izrael v Gaze zabil historicky najviac novinárov v akomkoľvek vojenskom konflikte doteraz (vyše 120). Zabil rekordný počet pracovníkov OSN (vyše 150). Vyše 600 zdravotníkov – zdravotných sestier, vodičov sanitiek, lekárov… 60% budov v Gaze zničil. 90% ľudí vyhnal z ich domovov. Nie len OSN, ale už aj EÚ, presnejšie predstaviteľ EÚ pre zahraničie Josep Borrell vyhlásil, že Izrael v Gaze používa hlad ako zbraň. Medzinárodný súdny dvor povedal, že Izrael možno v Gaze pácha genocídu. Doteraz zabil 30 000 ľudí, väčšinou civilistov, z toho 13 000 detí.

Vy sa predstavujete ako kandidát, ktorý je za západné hodnoty – padlo to tu aj dnes. To sú hodnoty demokracie a ľudských práv.

Moja otázka: Prečo ako kandidát, ktorý je za ľudské práva, ste si za takmer 5 mesiacov nevšimli všetky tieto obete v Gaze a neodsúdili ste izraelské zločiny a koľko tisíc detí musí Izrael zabiť, aby ste si ich všimli a odsúdili to?

Poslušný alebo slobodný Korčok?

21.01.2024

Pred niekoľkými dňami, prezidentský kandidát Ivan Korčok zverejnil video, v ktorom (ne)nápadne prirovnáva Petra Pellegriniho k psovi. Hádže kus dreva a kričí „dones“ a ďalšie povely. Potom hovorí, že „poslúchať má psík, nie prezident. Prezident má konať slobodne, slušne, ale keď treba tak aj rázne… No, len či on koná slobodne a rázne, keď [...]

Prečo mlčíte?

20.01.2024

Prosím vás, vysvetlite mi jednu vec. Kde sú všetci tí humanisti, všetky tie čo hovoria o ľudských právach, o slušnosti? Tie západné hodnoty, o ktorých toľko hovoria? Ja nie som proti tým hodnotám, naopak, podľa mňa sú veľmi dôležité… Hovorím o tých pokrytcoch, ktorí majú plné ústa západných hodnôt, keď treba byť proti Rusku, Číne, Iránu, vždy [...]

Čo majú kotlebovci s Izraelom a Palestínou?

09.06.2021

Keď sa na jeseň roku 2018 prijímalo uznesenie NR SR o antisemitizme obsahujúce problematický text organizácie IHRA chrániaci Izrael pred kritikou, v parlamente proti nemu vystupovali iba kotlebovci. Aj pri iných príležitostiach ich bolo počuť kritizovať izraelskú rasistickú politiku. Čím to je, že sa proti politike Izraela hrubo potláčajúcej ľudské práva Palestínčanov [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?