Založ si blog

„PS je príliš diplomatické ohľadom Gazy“

Už dlhší čas nosím v hlave nápad začať robiť rozhovory so zaujímavými ľuďmi na zaujímavé, najmä spoločensko-politické otázky. Nedávno sa ten nápad dočkal prvého pokusu. S Petrou Kováč som sa porozprával o chystanom proteste, ktorý sa medzičasom už udial. To bol prvý dôvod rozhovoru.

 


YouTube Direkt

 

Druhý dôvod bol jej názor na mlčanie Progresívneho Slovenska o izraelských zločinoch v Gaze. Rozprávali sme sa aj o jej dôvodoch pre záujem o Gazu a Palestínu, o jej skúsenostiach zo zahraničia a s prácou s ľuďmi na úteku.

 

Podcast si môžete vypočuť aj na Spotify a Apple Podcasts.

Izrael-Palestína: Nie kto z koho, ale rovnosť pre všetkých

13.09.2024

Už dlhšie sa chcem vyjadriť k jednej veci. A hoci na jednej strane by to ani nemalo byť potrebné, lebo ide o úplnú samozrejmosť, ktorá by mala byť jasná hádam aj škôlkarom, na strane druhej sa opakovane stretávam s vyjadreniami, ktoré nasvedčujú tomu, že to také samozrejmé nie je. Akoby mnohí ľudia nevedeli uvažovať inak než, že jedna strana má pozabíjať tú druhú a [...]

Hvoreckého hoax – ideme do finále

09.09.2024

Po videu zo 17. augusta, v ktorom kritizujem spisovateľa Michala Hvoreckého za šírenie lživého hoaxu, sa ozval aj samotný Hvorecký. Žiaľ korektné štandardy nebol schopný či ochotný splniť. Namiesto toho naservíroval manipulatívne zavádzanie nehodné niekoho, kto sa stavia do pozície kultúrneho človeka či ochrancu kultúry. Žiaľ šírenie hoaxu je len [...]

Výzva Hvoreckému: Ospravedlňte sa, urobte nápravu a poďte diskutovať

21.08.2024

Veľkou témou týchto dní sú protesty umeleckej a kultúrnej obce proti vládnej politike, najmä voči hulvátskym mocenským zásahom ministerky Šimkovičovej. Zdá sa akoby bola spoločnosť rozdelená do dvoch nepriateľských – politických či straníckych – táborov. Za vládu vs za opozíciu. Zjednodušene „za Smer“ vs „za progresívcov“. To je [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.