Založ si blog

Lucia Yar o Gaze: A čo Tibet?

Lucia Yar je ďalšou z kandidátstva PS do eurovolieb, s ktorou som sa rozprával o izraelských zločinoch v Gaze. Začalo to sľubne uznaním, že by sa o tom u nás malo hovoriť viac, no skončilo to ako vždy s kandidátstvom PS výhovorkami a bezradnosťou, A to som sa ani nepýtal na ťažšie otázky o sankciách a embargu na Izrael, ktoré už vo viacerých európskych štátoch a v Európskom parlamente riešia. Posúďte sami.

 


 

Jednoducho, nie a nie dať ani len jeden post o Gaze. Jeden ako druhý ako tretia. Len neúprimné reči o tom, ako ich to kvári, ako im to je ľúto, ako odsudzujú obe strany, ale nič pre zastavenie okupanta a páchateľa genocídy voči 2,3 miliónom civilistov neurobia. Ani len sprostý post nedajú.

Toto nie sú ľudské práva. toto je zneužívanie ľudských práv na zakrytie vlastnej nadradenosti. A to je veľká škoda, lebo tým nediskreditujú iba seba, ale aj tie ľudské práva, za ktoré sa schovávajú. Tie sú pritom veľmi  dôležité a potrebné a musíme ich dodržiavanie myslieť vážne a bezpodmienečne ich vyžadovať. Nesmieme odmietnuť ľudské práva, ale politikov, ktorí ich zneužívajú.

Video celého rozhovoru nájdete tu.

Izrael-Palestína: Nie kto z koho, ale rovnosť pre všetkých

13.09.2024

Už dlhšie sa chcem vyjadriť k jednej veci. A hoci na jednej strane by to ani nemalo byť potrebné, lebo ide o úplnú samozrejmosť, ktorá by mala byť jasná hádam aj škôlkarom, na strane druhej sa opakovane stretávam s vyjadreniami, ktoré nasvedčujú tomu, že to také samozrejmé nie je. Akoby mnohí ľudia nevedeli uvažovať inak než, že jedna strana má pozabíjať tú druhú a [...]

Hvoreckého hoax – ideme do finále

09.09.2024

Po videu zo 17. augusta, v ktorom kritizujem spisovateľa Michala Hvoreckého za šírenie lživého hoaxu, sa ozval aj samotný Hvorecký. Žiaľ korektné štandardy nebol schopný či ochotný splniť. Namiesto toho naservíroval manipulatívne zavádzanie nehodné niekoho, kto sa stavia do pozície kultúrneho človeka či ochrancu kultúry. Žiaľ šírenie hoaxu je len [...]

Výzva Hvoreckému: Ospravedlňte sa, urobte nápravu a poďte diskutovať

21.08.2024

Veľkou témou týchto dní sú protesty umeleckej a kultúrnej obce proti vládnej politike, najmä voči hulvátskym mocenským zásahom ministerky Šimkovičovej. Zdá sa akoby bola spoločnosť rozdelená do dvoch nepriateľských – politických či straníckych – táborov. Za vládu vs za opozíciu. Zjednodušene „za Smer“ vs „za progresívcov“. To je [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.