Založ si blog

Lucia Yar o Gaze: A čo Tibet?

Lucia Yar je ďalšou z kandidátstva PS do eurovolieb, s ktorou som sa rozprával o izraelských zločinoch v Gaze. Začalo to sľubne uznaním, že by sa o tom u nás malo hovoriť viac, no skončilo to ako vždy s kandidátstvom PS výhovorkami a bezradnosťou, A to som sa ani nepýtal na ťažšie otázky o sankciách a embargu na Izrael, ktoré už vo viacerých európskych štátoch a v Európskom parlamente riešia. Posúďte sami.

 


 

Jednoducho, nie a nie dať ani len jeden post o Gaze. Jeden ako druhý ako tretia. Len neúprimné reči o tom, ako ich to kvári, ako im to je ľúto, ako odsudzujú obe strany, ale nič pre zastavenie okupanta a páchateľa genocídy voči 2,3 miliónom civilistov neurobia. Ani len sprostý post nedajú.

Toto nie sú ľudské práva. toto je zneužívanie ľudských práv na zakrytie vlastnej nadradenosti. A to je veľká škoda, lebo tým nediskreditujú iba seba, ale aj tie ľudské práva, za ktoré sa schovávajú. Tie sú pritom veľmi  dôležité a potrebné a musíme ich dodržiavanie myslieť vážne a bezpodmienečne ich vyžadovať. Nesmieme odmietnuť ľudské práva, ale politikov, ktorí ich zneužívajú.

Video celého rozhovoru nájdete tu.

„PS je príliš diplomatické ohľadom Gazy“

18.06.2024

Už dlhší čas nosím v hlave nápad začať robiť rozhovory so zaujímavými ľuďmi na zaujímavé, najmä spoločensko-politické otázky. Nedávno sa ten nápad dočkal prvého pokusu. S Petrou Kováč som sa porozprával o chystanom proteste, ktorý sa medzičasom už udial. To bol prvý dôvod rozhovoru. YouTube Direkt Druhý dôvod bol jej názor na mlčanie Progresívneho [...]

Michal Šimečka o Gaze: Vykrúcanie a nedodržaný sľub

04.06.2024

Celé sa to začalo v pólke apríla na diskusii Progresívneho Slovenska. Michal Šimečka sa na nej vyhol odpovediam na dve závažné otázky. Tak som hneď po jej skončení za ním zašiel osobne a spýtal sa ho. Výsledok si môžete pozrieť nižššie. YouTube Direkt Jeho vyhýbanie a falošný sľub rozhovoru spôsobil, že som sa iba viac odhodlal nenechať sa odbyť ani oklamať [...]

Kandidáti Smeru o Gaze: Výhovorky a pokrytectvo

03.06.2024

V polovici mája som vyspovedal niekoľko ľudí z kandidátnej listiny PS do eurovolieb. O izraelských zločinoch v Gaze buď nič nevedeli (okrem toho, že je to strašné) alebo verklikovali naučené „bezpečné“ frázy o tom, ako odsudzujú obe strany a veľmi by si želali mier. Pri otázkach o konkrétnych opatreniach, ktoré by dotlačili Izrael k zastaveniu sedem mesiacov [...]

Policajný medvedík

Polícia využila pri výjazde plyšového medvedíka. Upokojil dvojročné dievčatko

26.06.2024 15:55

Polícia prijala v utorok oznámenie, že v dome u susedov je počuť krik a plač dieťaťa. Po príchode zistili, že matka dieťaťa bola pod vplyvom alkoholu.

Exotické rastliny

Polícia vyšetruje krádež exotických rastlín aj včelích úľov

26.06.2024 15:37

V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie.

Ľubomír Klištinec / Michal Sedliak /

Štátneho tajomníka Sedliaka a riaditeľa ZVJS Klištinca vymenujú za generálov

26.06.2024 15:25

Podľa ústavy vymenúva a povyšuje generálov slovenský prezident na návrh vlády.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Nemecký kabinet schválil zákon o deportáciách za podporu terorizmu na internete

26.06.2024 15:21

Kritici z opozície návrh odsúdili ako snahu potlačiť slobodu prejavu a prirovnali opatrenia k taktike autoritárskych režimov.