Založ si blog

Michal Šimečka o Gaze: Vykrúcanie a nedodržaný sľub

Celé sa to začalo v pólke apríla na diskusii Progresívneho Slovenska. Michal Šimečka sa na nej vyhol odpovediam na dve závažné otázky. Tak som hneď po jej skončení za ním zašiel osobne a spýtal sa ho. Výsledok si môžete pozrieť nižššie.


YouTube Direkt

Jeho vyhýbanie a falošný sľub rozhovoru spôsobil, že som sa iba viac odhodlal nenechať sa odbyť ani oklamať sľubmi. Tak vznikla séria videí s kandidátstvom PS do eurovolieb (a potom aj Smeru). Ak si v PS myslia, že sa cez genocídu v Gaze len tak nenápadne premlčia, respektíve, že si budú podpisovať proizraelské vyhlásenia ako Ódor a Kocúr a že to žiadne radary nezachytia, veľmi sa mýlia. Byť za ľudské práva a zároveň prakticky za genocídu nie je možné.

„PS je príliš diplomatické ohľadom Gazy“

18.06.2024

Už dlhší čas nosím v hlave nápad začať robiť rozhovory so zaujímavými ľuďmi na zaujímavé, najmä spoločensko-politické otázky. Nedávno sa ten nápad dočkal prvého pokusu. S Petrou Kováč som sa porozprával o chystanom proteste, ktorý sa medzičasom už udial. To bol prvý dôvod rozhovoru. YouTube Direkt Druhý dôvod bol jej názor na mlčanie Progresívneho [...]

Kandidáti Smeru o Gaze: Výhovorky a pokrytectvo

03.06.2024

V polovici mája som vyspovedal niekoľko ľudí z kandidátnej listiny PS do eurovolieb. O izraelských zločinoch v Gaze buď nič nevedeli (okrem toho, že je to strašné) alebo verklikovali naučené „bezpečné“ frázy o tom, ako odsudzujú obe strany a veľmi by si želali mier. Pri otázkach o konkrétnych opatreniach, ktoré by dotlačili Izrael k zastaveniu sedem mesiacov [...]

Cifrová Ostrihoňová a Poliačik – vykrúcanie a bezradnosť

02.06.2024

Pokračujeme v spovedaní kandidátstva PS o ich postojoch k sedem mesiacov prebiehajúcim zločinom v Gaze. Kým pani Cifrová Ostrihoňová k tomu nepovedala takmer nič a na väčšinu času zmizla, Martin Poliačik opakoval obohraté floskule o odmietaní extrémov na oboch stranách, o tom, že EÚ spolu s USA musí hovoriť hlasnejšie a povedať za akých podmienok bude pokračovať [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".