Založ si blog

Kandidát PS: Ja Gazu neriešim

Progresívne Slovensko, podobne ako Ivan Korčok, by mala ako strana, ktorá presadzuje ľudské práva vystupovať na obranu palestínskeho civilného obyvateľstva, ktoré je už sedem mesiacov likvidované v Izraelom úmyselne vyvolanom hladomore, etnických čistkách a genocíde. Žiaľ, podobne ako Korčok, na to títo politici zvysoka kašlú. Tak som sa ich bol opýtať osobne.

 

Takto na jednoduchú otázku, ako zastaviť izraelské zločiny, (ne)odpovedal europoslanec a opätovný kandidát do Európskeho parlamentu Martin Hojsík.

 


YouTube Direkt

 

Neuveriteľná hanba.

Aby sa jeden dlhoročný politik hrdiaci sa obranou „západných hodnôt“ nevedel vymotať z jednoduchej otázky, ako zastaviť obludné zločiny, ktoré Západ dodávkami zbraní Izraelu podporuje… Prečo im na palestínskych životoch nezáleží? 14 000 zmasakrovaných detí. Ďalšie tisícky pochované pod ruinami, ku ktorým sa zatiaľ nedostali. Prečo Izrael musíme brániť pred nepriateľmi ale palestínske deti nie? Kto obráni ich?

 

Prečo politici „za ľudské práva“ nie sú schopní povedať úplne jednoduchú vec, že to chcú zastaviť stopnutím dodávok vražedných zbraní? Vnímajú vôbec Palestínčanky ako rovnocenných ľudí? Toto nie je politika za ľudské práva, ale vyslovene proti ľudským právam. Kedy už prestanú s tou pretvárkou?

 

Celý rozhovor vám odporúčam si pozrieť tu na youtube.

Michal Šimečka o Gaze: Vykrúcanie a nedodržaný sľub

04.06.2024

Celé sa to začalo v pólke apríla na diskusii Progresívneho Slovenska. Michal Šimečka sa na nej vyhol odpovediam na dve závažné otázky. Tak som hneď po jej skončení za ním zašiel osobne a spýtal sa ho. Výsledok si môžete pozrieť nižššie. YouTube Direkt Jeho vyhýbanie a falošný sľub rozhovoru spôsobil, že som sa iba viac odhodlal nenechať sa odbyť ani oklamať [...]

Kandidáti Smeru o Gaze: Výhovorky a pokrytectvo

03.06.2024

V polovici mája som vyspovedal niekoľko ľudí z kandidátnej listiny PS do eurovolieb. O izraelských zločinoch v Gaze buď nič nevedeli (okrem toho, že je to strašné) alebo verklikovali naučené „bezpečné“ frázy o tom, ako odsudzujú obe strany a veľmi by si želali mier. Pri otázkach o konkrétnych opatreniach, ktoré by dotlačili Izrael k zastaveniu sedem mesiacov [...]

Cifrová Ostrihoňová a Poliačik – vykrúcanie a bezradnosť

02.06.2024

Pokračujeme v spovedaní kandidátstva PS o ich postojoch k sedem mesiacov prebiehajúcim zločinom v Gaze. Kým pani Cifrová Ostrihoňová k tomu nepovedala takmer nič a na väčšinu času zmizla, Martin Poliačik opakoval obohraté floskule o odmietaní extrémov na oboch stranách, o tom, že EÚ spolu s USA musí hovoriť hlasnejšie a povedať za akých podmienok bude pokračovať [...]

Peru, drogy, kokaín

Rekordný nemecký nález kokaínu: na trhu by mal hodnotu 2,6 miliardy eur

17.06.2024 19:38

Nemeckí vyšetrovatelia dostali tip na kontraband od kolumbijských úradov.

fregata,  Admirál Gorškov

Ruské vojnové lode opustili Havanu

17.06.2024 19:21

Žiadne z týchto plavidiel nemalo na palube jadrové zbrane, čo potvrdili aj Spojené štáty.

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.