Založ si blog

Židia proti genocíde vylievali krvavo červenú tekutinu

Pred niekoľkými týždňami Jews Against Genocide (Židia proti genocíde) prečítali svoju výzvu a vyliali na seba krvavú tekutinu pred múzeom holkaustu Yad Vashem v Jeruzaleme, pred veľvyslanectvom USA v Tel Avive, pred izraelským parlamentom Knesset, izraelským najvyšším súdom a pred izraelským armádnym rozhlasom. Text vyhlásenia:

 


 

Sme tu dnes, aby sme si spomenuli na 2137 žien, mužov a detí, zavraždených izraelskými vojnovými zločincami počas ostatného genocidálneho útoku na Gazu v júli a auguste 2014. Spomíname na medikov zavraždených počas záchrany ranených a na novinárov zavraždených pri pokrývaní hororu, ktorého boli svedkami. Spomíname na starých ľudí a nevládnych. Spomíname na deti zavraždené v ich domoch, na pláži a v úkrytoch, do ktorých sa ich rodičia s nimi uchýlili, aby boli v bezpečí. Spomíname na siroty, ranených a vyhnaných.

 

Vieme, že každý neznesiteľný úder má za cieľ, aby sme zabudli na všetko čo bolo pred tým. Ale my sme nezabudli. Nezabudli sme na Nakbu ani to, že pred sionizmom židia, muslimovia a kresťania žili spolu ako susedia v mieri v tejto zemi.

 

Nezabudli sme na obete izraelských útokov na Gazu v roku 2012 a 2009 ani na obete izraelskej genocidálnej politiky na Západnom brehu a v historickej Palestíne. Nezabúdame, že izraelská genocída sa neskončila. Nezabudli sme, že Gaza je stále obliehaná a zostáva najväčším koncentračným táborom sveta, v ktorom 1,8 milióna ľudí je stále uväznených, ožobračovaných a zbavených základných ľudských práv.

 

Zaväzujeme sa zintenzívniť bojkot, sťahovanie investícii, sankcie (BDS) a súdne aktivity, aby sa útok na Gazu v roku 2014 nestal iba ďalším krokom v izraelskej genocíde.

 

Dnes sme prijali túto výzvu. Vyzývame všetkých ľudí so svedomím, aby urobili to isté. Urobte kroky k tomu, aby bol  Izrael braný na zodpovednosť za jeho zločiny.

 

Súvisiace linky: 

Prijme prezident Kiska výzvu s vedrom?

Vedrá piesku pre Gazu

Židia proti rasizmu

Židia proti antisemitizmu

Ako som sa stala sebanenávidiacou Židovkou

List Židom USA

Izrael sa zbláznil, treba mu pomôcť

Manuál izraelskej vojnovej propagandy

Opustení svetom a vydaní napospas vrahom

Niet bezpečného miesta v Gaze

Ako sa zo mňa nestal antisemita

 

KORČOK: Izrael je náš partner, za civilné obete v Gaze môže Hamas

06.03.2024

Minulý týždeň som položil Ivanovi Korčokovi otázku o genocíde v Gaze a takto to dopadlo. Nie a nie dotlačiť ho k odsúdeniu izraelských zločinov. Veľa slov o tom ako to všetko začal a za všetko môže Hamas, ako je izraelský cieľ legitímny. Súd sa ešte nevyjadril, že to je genocída. Aj v tejto chvíli Hamas ostreľuje Izrael. Aj v tejto chvíli Hamas hovorí, že chce [...]

Poslušný alebo slobodný Korčok?

21.01.2024

Pred niekoľkými dňami, prezidentský kandidát Ivan Korčok zverejnil video, v ktorom (ne)nápadne prirovnáva Petra Pellegriniho k psovi. Hádže kus dreva a kričí „dones“ a ďalšie povely. Potom hovorí, že „poslúchať má psík, nie prezident. Prezident má konať slobodne, slušne, ale keď treba tak aj rázne… No, len či on koná slobodne a rázne, keď [...]

Prečo mlčíte?

20.01.2024

Prosím vás, vysvetlite mi jednu vec. Kde sú všetci tí humanisti, všetky tie čo hovoria o ľudských právach, o slušnosti? Tie západné hodnoty, o ktorých toľko hovoria? Ja nie som proti tým hodnotám, naopak, podľa mňa sú veľmi dôležité… Hovorím o tých pokrytcoch, ktorí majú plné ústa západných hodnôt, keď treba byť proti Rusku, Číne, Iránu, vždy [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.